• Imprimeix

L’aeroport de Lleida-Alguaire acollirà les pràctiques dels estudiants de l’escola CESDA que facin el curs de pilots de Vueling

26/11/2018 17:11
cesda i vueling

Vueling Airlines i el Centre d'Estudis Superiors de l'Aviació (CESDA) han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de formar a 16 joves com a pilots d'aviació comercial per a la posterior incorporació a la companyia aèria, a la base de Barcelona.

Aquest conveni té prevista una renovació anual de fins a 5 anys on s'incorporaran al procés de formació 20 candidats per any a partir de la segona promoció.

La formació consisteix en la realització del curs ATPL (Airline Transport Pilot License) i es durà a terme durant un període de 24 mesos en les punteres instal·lacions de CESDA, el primer Centre de Formació Universitària per a Pilots a Espanya. A aquesta fase li seguirà la realització per part de l'alumnat de l'habilitació de tipus de l'A320, de 8 setmanes de durada.

La iniciativa compta amb el suport i la col·laboració directa del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, mitjançant la cessió de l'ús de les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Amb unes instal·lacions modernes i de primer nivell i construït l'any 2010, es tracta d'un emplaçament ideal perquè els futurs pilots puguin practicar en un entorn real el vol i l'aterratge d'un avió comercial, així com del desenvolupament d'altres activitats i accions.

Adreçat a joves majors de 21 anys o amb titulació universitària tècnica, el programa arrencarà al primer semestre de 2019 i es desenvoluparà durant 5 promocions més; La inscripció al programa s'ha de fer a través del portal www.festepilot.cat, on consten a més tots els detalls del curs, preus i requisits d'admissió.