• Imprimeix

L’aeroport de Lleida laboratori de proves d’empreses aeronàutiques

03/06/2018 13:06
L’aeroport de Lleida laboratori de proves d’empreses aeronàutiques

L’Aeroport de Lleida-Alguaire està vivint aquests dies nous aires que han tornat a fer enlairar encara més la seva embranzida recuperada fa uns mesos, a través de dues notícies que s’han donat a conèixer els darrers dies. D’una banda, l’Escola d’Aviació BAA Training de Lituània hi ubicarà una base per a la formació de futurs pilots, la primera que obre fora del seu país i la quarta del grup. De l’altra, l’empresa de transport aeri Flightline hi instal·larà la seva base, esdevenint així en la primera en utilitzar l’aeroport lleidatà per a activitats logístiques.

Aquestes dues novetats les ha confirmat fa pocs dies Ricard Font, secretari de Territori i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Font s’hi ha referit remarcant que, amb aquestes dues bones notícies, es confirma que l’Aeroport Lleida-Alguaire continua sent un lloc on hi ha moviment. Ho va explicar precisament durant la visita que va fer el passat cap de setmana a la Fira Aeronàutica Lleida Air Challenge ubicada en aquest aeroport.

En aquest sentit, va explicar: “Les dues notícies són molt bones per al futur d’aquesta infraestructura, perquè genera llocs de treball i activitat econòmica. Ara bé, també hi ha un altre aspecte que crec fonamental: el fet que aquí s’hi instal·li aquí l’escola lituana contribueix a enfortir la percepció que som un país atractiu per inversors i empreses de fora de Catalunya”.

Dues empreses aeronàutiques més BAA training i Flightline se sumen a les ja existents en el Aeroport