• Imprimeix

Finalitzades les obres perquè l’heliport de Vielha operi les 24 hores

Finalitzades les obres perquè l’heliport de Vielha operari les 24 hores

19/10/2018 12:10
foto aran

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han visitat avui l’heliport de Vielha on el Departament de Territori i Sostenibilitat, a través d’Aeroports de Catalunya, i el Conselh Generau d’Aran han finalitzat les obres d’adequació perquè aquesta instal·lació pugui operar les 24 hores. Els treballs han consistit en la reforma dels espais interiors de l’actual hangar perquè esdevingui zona de serveis i sala de gestió d’emergències i la instal·lació d’un hangar i una plataforma d’estacionament en un terreny adjacent.

La Generalitat ha invertit 52.500 euros en la realització de les següents actuacions: substitució i calibració de balises; abalisament i eliminació d’obstacles, com per exemple la tanca perimetral; eliminació de la senyalització horitzontal que podia suposar confusió a l’heliport; i delimitació de la zona aeronàutica. De la seva banda, el Conselh Generau ha adquirit els terrenys on s’ha construït un nou hangar amb funcions multioperatives que permetrà millorar les condicions d’operadors públics o privats.

Durant la visita, Gavín i Barrera han valorat la importància que té per al territori que el touroperador suec Quality Travel, que opera per segon any a l’aeroport de Lleida-Alguaire, ofereixi per a aquesta temporada d’hivern paquets turístics a la Val d’Aran. La previsió és que operi durant vuit setmanes (del 3 de febrer al 24 de març), amb dos vols els diumenges previstos a les 13 hores. Els turistes que arribaran a la Val d’Aran provindran de set ciutats: Estocolm, Malmö, Kalmar, Göteborg, Linköping, Vaxjo i Jönköping.