• Imprimeix

Les 4 institucions renoven el conveni del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries (CDRA)

13/12/2018 12:12
cdra

El CDRA acorda el 13 de desembre de 2018 la renovació del nou conveni entre les quatre institucions. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i President del Comitè de Desenvolupament de Rutes Aèries de Barcelona (CDRA), Isidre Gavín; Director de promoció econòmica internacional de l’Ajuntament de Barcelona, Sr. Mario Rubert;  el President de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Barcelona, Miquel Valls, i la directora de l’Aeroport de Barcelona - El Prat, Sonia Corrochano, acorden la renovació del conveni CDRA per 4 anys més desprès de 13 anys d’haver-se creat i fan un balanç positiu.

Les 4 institucions tanquen una etapa on s’ha aconseguit passar de 17 destinacions intercontinentals (2005) fins els 45 actuals i s’ha multiplicat per 8 el volum de passatgers directes intercontinentals. La clau de l’èxit és sobretot la bona coordinació entre institucions i la funcionalitat de finestra única per atraure companyies aèries.  En aquest sentit, aquets resultats consoliden el model del CDRA com a referent de cooperació entre diverses institucions i referent europeu.

Els objectius fundacionals continuen plenament vigents i s’ha fet moltes accions per cada un d’aquests objectius:

  •  Creació d’enllaços de llarg recorregut amb destinacions estratègiques
  • Desenvolupar accions de fidelització per companyies long-haul
  • Facilitar l’establiment de nous enllaços o freqüències de llarg recorregut
  • Millora de la connectivitat de Barcelona
  • Promoure sinèrgies amb altres grans infraestructures properes a l’aeroport
  • Promocionar la càrrega aèria
  • Nou Objectiu: promocionar el sector del transport aeri i de viatges

En aquesta nova etapa, ara més que mai, alguns objectius agafen més força. Per exemple, les accions de fidelització que ens ajudin a afegir freqüències per part d’una companyia aèria o aconseguir que voli tot l’any i no de manera estacional, són objectius claus per consolidar l’actual oferta.